Desserter

Stor ricottapandekage med citron og blåbær

Hvorfor bakse med pandekage efter pandekage, når du kan bage den lækre sag som én stor pandekage? Lad ovnen gøre arbejdet, mens du tager opvasken, og vupti, så er der serveret!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Columbus Leth. 27.04.2022
4 personer

Pandekage:

  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 3 spsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 2 dl sødmælk
  • 1 spsk. fintrevet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 250 g ricotta
  • 5 æg
  • 25 g smør
  • 125 g blåbær

Til servering:

  • Flormelis

Sådan laver du ricottapandekage med citron og blåbær:

Pandekage:

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.

  2. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål.

  3. Pisk sødmælk, citronskal og citronsaft sammen i en anden skål med et piskeris, og vend melblandingen i. Tilsæt ricotta, og pisk dejen godt sammen. Pisk til sidst æggene i 1 ad gangen, til dejen er glat og ensartet.

  4. Fordel smør på en stor støbe-jernspande, og sæt den i den varme ovn, til smørret er smeltet.

  5. Hæld dejen i panden, og top med blåbær. Bag ricottapandekagen i ovnen i 30-40 minutter, til den har sat sig helt.

Servering:

  1. Servér den varme pandekage med et drys flormelis og evt. lidt citronskal.